Archív

 • There are no translations available.

  Csipkebodyval és neccharisnyával kommunikálni.


  „Németh Anikó divattervező a ruháin keresztül teremt kapcsolatot, és egyedül Londonban nem lepődnek meg extravagáns külsején. Az őszi-téli kollekcióját a Váci utcán mutatta be a járókelőknek, miután az utcazenész elvonult. A divattervező szerette volna, ha a közönség felpróbálja a ruhákat, erre azonban senki nem vállalkozott.
  "Számomra a ruha kommunikációs eszköz, amellyel az emberekhez közelebb kerülhetek. Én a ruháimon keresztül beszélgetek" - fogalmazta meg ars poeticáját Németh Anikó divattervező a váci utcai Angolkisasszonyok templom előtt, ahol vendégeit fogadta őszi-téli kollekciójának bemutatója előtt.

  A Manier márka kitalálója, akit a sajtó többnyire extravagáns, színpadias ruhákkal és a hagyományokkal szakító divatbemutatókkal hoz összefüggésbe, ezúttal utcai performance-ot szervezett. "Itt könnyű, ahol mindenki úgy néz ki, mintha Dior-katalógusból lépett volna ki. Próbálnának csak nyolcker szívében utcai divatshowt tartani" - jegyezte meg mellettem valaki, miközben a padon ülő hegedűst figyeltem, akiket termo-pulóveres indiai turisták hallgattak. Velük együtt kellőképpen szokatlannak és érdekesnek találtam a helyszínt. Az öreg a Hegedűs a háztetőn híres dalát játszotta végtelenített verzióban, mellette egy másik hegedű is állt, amelyikről az "Eladó" feliratú kockás papírt állandóan lefújta a szél, de az indiaiak mindig felvették.

  "Miért ne tekinthetnénk az öltözködést egyfajta játéknak?" - folytatta Németh Anikó, de nem mindenki ezt a szemléletet képviselte. Az utcaseprő a járda közepére installált avarkupac miatt aggódott. "Ezt most fel fogják gyújtani, vagy mi?"- kérdezte, a vendégek a vállukat vonogatták, így a templom mellé állt készenléti pózban. A hegedűs csendben távozott, és ekkor a Manier-kreációkat viselő modellek az emeleti stúdióból sikítozva az utcára futottak: almákat gurítottak, diót törtek kalapáccsal az utcakövön, széthordták az avart, és táncoltak a kandeláberek alatt.”

  forrás: http://velvet.hu/trend/manier1020/

 •  

  SHOWROOM

  BUDAPEST VI. HAJÓS STREET 12.
  BEHIND THE OPERA HOUSE
  +36 1 354 1878
  OPENING HOURS:
  MON-SAT 11AM - 7PM

  HAUTE COUTURE SALON

  BUDAPEST,DALSZÍNHÁZ UTCA 10. I.EM. 2.
  +36 1 483 1140