2010 tavasz/nyár

 • There are no translations available.

  „Az opera a zenében az haute couture"

  Az Operaház és a Manier Nyárköszöntő Ünnepet rendezett a Hajós utcában, mely erre az estére összművészeti találkozóhellyé változott. A rendezvény célja e városrész kreatív energiáinak és azok egymásra hatásának bemutatása.

  A nagyvárosokban az Operaház saját falait átlépő kulturális közeggé alakul, mintegy kiterjesztve kulturális auráját. Ebben a különleges városi térben az Operaház visszhangként hat a környezetére, és környezete visszahat az Operára. Az Opera a múltból a jövőbe tekintő, mindezt egyszerre megtestesítő kulturális szimbólum, Budapest kultúrájának image-eleme.

  A Manier tervezője Németh Anikó csatlakozott a „Szeretem az Operát" kampányhoz.

  A Nyárköszöntő estet a Manier kortárstánc performance előadása nyitotta, melyet a Fringe-díjas Hód Adrienne koreografált. Ezt követően tekinthette meg a közönség a Manier 2010. nyári kollekciójának bemutatóját, amelyet légies könnyedség, organikus formák és természetesség jellemzett. Az anyagválasztásában és kivitelezésében kiemelkedő minőségű öltözékeket a színek és formák dinamizmusa, az anyagok finom mozgása és transzparenciája, a táncosok mozdulatai még érzékelhetőbben megjelenítették.

  Az est zenei hangulatáról Tóth Evelin, Ágoston Béla és Mizsei Zoltán gondoskodtak.

 •  

  SHOWROOM

  BUDAPEST VI. HAJÓS STREET 12.
  BEHIND THE OPERA HOUSE
  +36 1 354 1878
  OPENING HOURS:
  MON-SAT 11AM - 7PM

  HAUTE COUTURE SALON

  BUDAPEST,DALSZÍNHÁZ UTCA 10. I.EM. 2.
  +36 1 483 1140